Club Esportiu Mediterrani

Horitzó 2031 – Vols participar?

Hola a tothom.

Us volem enviar el petit resum del què vam parlar i, una part de les diferents àrees a treballar i les formes com les podríem portar a terme. La idea serà tornar a fer una trobada de la comissió de treball per passades les festes de Nadal. Pròximament us comunicarem la data.

Us expliquem un breu resum de què vam poder parlar en la 1a trobada.

El passat dijous que vam celebrar la trobada d’Horitzó 2031 vam donar a conèixer la idea, que és posar en marxa un pla d’acció del Club Esportiu Mediterrani dins l’àmbit cultural, històric i solidari.

Per portar a terme aquest pla d’acció necessitem comptar amb l’ajuda voluntària de tothom, persones vinculades o no a l’Entitat, però que vulguin donar una mica del seu temps en elaborar diferents fases per millorar amb el coneixement del Club i amb la seva implicació a la zona.

Després de 92 anys d’història hi ha moltes persones que han anat passant pel CEM i se n’han anat aconseguint èxits i més arrelament de barri. Volem recuperar el màxim de material i històries per poder-les compartir i mostrar el què hem sigut, el que som i volem ser.

En l’actualitat disposem d’un llibre d’història dels primers 50 anys, seria bo poder obtenir i elaborar la part que falta fins al dia d’avui, o intentar arribar a finalitzar aquesta part en els 100 anys que celebrarem l’any 2031.

Per això us necessitem a vosaltres com a col·laboradors i com que no podem fer-ho tot de cop comencem amb unes propostes, que podrem treballar amb les diferents comissions.

Com que els graus d’implicació poden ser variats (tots són benvinguts), en les propostes executarem dues activitats diferenciades de treball:

 • Poca / gens d’implicació
  • seria que les persones associades participin d’una activitat o en tinguin coneixement.
 • Mitja / alta implicació
  • serien més de dedicar unes hores durant uns mesos en concret.

1. Història:

Recollida d’imatges

 • Poca o gens d’implicació: fer una crida a què ens enviïn fotografies a través d’un formulari en línia, ens haurien de cedir al CEM els drets d’ús per a exposicions o publicacions històriques del CEM, citant els autors o persones que ens ho han cedit. També podem oferir el servei que en algun moment es puguin acostar a les oficines del CEM per escanejar-les (pensant en gent més gran que no domini el tema formularis digitals).
 • Mitja o alta implicació: unes persones que es dediquin a fer la recollida de les imatges que rebem per poder-les utilitzar i tenir un registre de què ens envien, com seria amb un formulari digital de GoogleForms o similar, tot seria força senzill.

Viquipèdia i CEM

 • Mitja o alta implicació: es podria organitzar un taller presencial / virtual d’edició de Viquipèdia i ensenyar a crear o editar articles i continguts i organitzar una Viquimarató que es podria fer cada any, per celebrar l’aniversari del CEM. Aquesta acció es podria anar fent anualment mentre tinguem continguts per crear o millorar. I el taller es pot anar repetint, de manera que diverses persones n’aprenguin
 • Poca o gens d’implicació: bàsicament serien les persones destinatàries del Taller que s’implicarien poc o molt en crear o millorar continguts a la Viquipèdia

2. Cultura i llengua:

Ruta cultural per Sants – Les Corts

 • Mitja o alta implicació: es podria buscar la manera de fer una ruta històrica per Sants / Les Corts i les seves vinculacions amb el CEM
 • Poca o gens d’implicació: participar / assistir a la ruta històrica

Proposta del projecte Xerrem per a converses en català

 • Mitja o alta implicació: contactar amb l’entitat de Sants per gestionar un punt de trobada de conversa, sigui a Regent Mendieta o Begur, o a les dues instal·lacions
 • Poca o gens d’implicació: persones que participen com a usuàries del taller de conversa, com a «alumnes»

3. Solidaritat:

Creació d’un equip i una ruta per l’activitat solidària Màgic Line Sant Joan de Déu (la ruta podria començar a Regent Mendieta, passar per Begur i acabar al punt final de totes les rutes al port de Bcn), l’activitat és el 17 de març de 2024 i per crear un equip cal una quota d’inscripció de 30 euros, que podria assumir el CEM (?)

 • Mitja o alta implicació: organització i coordinació de l’esdeveniment i participació activa de la jornada solidària, es podria demanar implicació de les Seccions d’Atletisme i Triatló
 • Poca o gens d’implicació: participar de la caminada o fer una aportació econòmica solidària al projecte. Podria ser una jornada solidària en format caminada amb implicació de molta gent del Club, implicant també a les seccions i, en la mesura del possible, esportistes del Club, que així es «relacionin» amb els socis.

4. Fem barri:

Participació de la Festa Major de Sants (agost) i Festa Major de les Corts (octubre).

La participació podria ser la mateixa: fer una activitat popular a un lloc proper de les instal·lacions del Club o bé a algun lloc «central» de la FM, es podria fer alguna activitat tipus «Matinal d’esports», es poden fer diverses activitats com un parell de classes de fitness / aeròbic, una xocolatada infantil, alguna animació pels assistents. Podria servir per «fer-nos veure» i fins i tot oferir algun descompte si aquell dia o durant la setmana de FM es fan socis.

 • Mitja o alta implicació: organització dels actes
 • Poca o gens d’implicació: sòcies i socis que vinguin a les activitats que organitzem.

5. Projecte Horitzó 2023

Caldria fer alguna acció per difondre i promoure el projecte Horitzó 2023, potser el primer any es poden preparar alguns materials, siguin digitals o en paper. Caldria visibilitzar el projecte bastant sovint, plantejarem la creació d’un perfil de XXSS, un mail específic d’horitzó 2031.

Amb tota aquesta explicació esperem engrescar-vos per aquest repte i pròximament us donarem la data per a la pròxima trobada que com ja hem dit la farem després de festes.

Fins ben aviat!

Aprofitem per desitjar-vos un Bon Nadal i feliç Any Nou 2024 

SI ENCARA NO HO HAS FET I VOLS REBRE INFORMACIÓ I PARTICIPAR:

No t’ho perdis! 🗓️ Només has de completar el nostre senzill formulari per unir-te a l’acció. Estem impacients per veure’t allà i fer del nostre Club un lloc encara més increïble junts! 💙🤝

Ens veiem aviat! L’equip del Club Esportiu Mediterrani

Dia de la pròxima reunió informativa:

 • DESPRÉS DE LES FESTES DE NADAL