Desactivar Loader

Funcional CEM - Fes que el teu cos funcioni CEMediterrani

Funcional CEM - Fes que el teu cos funcioni CEMediterrani

Fer de l'exercici físic una eina per guarir o prevenir lesions, és un fet que es dóna en l'àmbit de la rehabilitació des de fa molt temps, aquest tipus d'exercici es denomina exercici terapèutic. En l'àmbit de l'entrenament esportiu, es va observar els grans beneficis que aportava aquest mètode, per tant, perquè no aplicar-ho en la manera d'entrenar el nostre cos? Seria possible poder augmentar el nostre rendiment, disminuint el nostre risc de lesions? La resposta és sí.

El nostre cos és una màquina que ens ajuda a poder realitzar una infinitat de moviments, que ens permeten fer no només una vida quotidiana (aixecar-se, caminar, agafar al nen en braços, carregar coses, pujar escales, etc.) sinó també activitats lúdiques (córrer, anar amb bici, nedar, ballar, escalar, jugar a futbol, etc.). Per tant, per què no realitzar un entrenament que aconsegueixi que el nostre cos funcioni d'una manera òptima en tots els àmbits de la nostra rutina setmanal?

Amb aquest objectiu es va crear l'entrenament funcional.

La Propiocepció és un concepte en el qual es basa l'exercici terapèutic, i que fa referència a la capacitat del nostre cos per detectar el moviment i posició de les articulacions, important en els moviments comuns que es realitzen diàriament, i per descomptat, en els esportius.

Actualment es coneix com "la consciència de la posició i moviment articular, la velocitat i la força muscular aplicada en un moviment ", és a dir: com ens movem i com preparem al cos per a això.

El moviment humà es realitza en 3 plànols i eixos, o la combinació d'ells, per això la necessitat de realitzar un entrenament tenint en compte la manera i l'objectiu en què es mou el nostre cos.

L'entrenament funcional se centra a exercitar diferents grups musculars alhora (i no de forma aïllada com en l'entrenament tradicional) , tenint en compte el moviment articular i els seus eixos que després seran aplicats amb major efectivitat en la pràctica esportiva o qualsevol acció de la nostra vida quotidiana.

Existeixen deu factors corporals reconeguts que realitza l'entrenament funcional combinat amb sistemes metabòlics, en una mateixa sessió:

Resistència cardiovascular
Resistència muscular
Força
Elasticitat
Potència
Coordinació
Velocitat
Agilitat
Equilibri
Consum calòric òptim
Un bon entrenament funcional aconsegueix:

Reduir la falta de força absoluta i optimitzar la força que es necessita en els nostres moviments.
Prevenir lesions.
Minimitzar el risc de lesió en els entrenaments o activitats físiques
Incrementar l'eficiència neuromuscular (coordinació).
Millorar la resistència cardiovascular.
Millorar la força muscular.
Millorar la capacitat de recuperació.
Estilitzar el teu cos.
A la nova sala FuncionalCEM, es realitzen dos tipus de sessions, que se centren en tots aquests objectius: FUNCIONALFIT (sessió de 55 minuts) i el WORKX (sessió de 30 minuts).

Encara que són sessions en què es busca l'alta intensitat, són graduables al nivell de l'usuari i a la seva condició física.

Descobreix la manera que EL TEU COS FUNCIONI DE MANERA ÒPTIMA realitzant un entrenament diferent, amè, divertit i complet gràcies a FUNCIONALFIT 55' o complementant els teus entrenaments amb WORKX 30'.

"Si el teu cos funciona millor, et sentiràs millor i et veuràs millor"

*Consulta l'horari de les activitats de la sala Funcional CEM i prova-les!

**Si no tens polsera vermella o groga demana la teva invitació a la sala de fitness per realitzar una classe de prova.

Òscar Fernández - Assessor tècnic del CE Mediterrani
Comparteix-ho:

Tags: