Club Esportiu Mediterrani

| LA JUNTA
| INFORMA

Notícies d’interès pels socis i sòcies del Club.
 
Us comuniquem totes les millores i/o actuacions que s’han dut a terme  tal com la Junta Direciva actual es va comprometre en el seu programa electoral.
 
 
Junta informa de MAIG A NOVEMBRE DE 2020 (COVID 19)
 

Estimat i estimada, soci i sòcia del Club Esportiu Mediterrani,

Són gairebé 90 anys els que el Club porta donant il·lusió, força i caliu als més de 10.000 socis que hem arribat a ser. Durant tots aquests anys les hem vist de tots els colors i hem sigut forts davant totes les adversitats, però ningú de nosaltres estava preparat per una pandèmia mundial, que ha repercutit d’aquesta manera tan devastadora a tants sectors, inclòs el nostre de l’esport, el país en general i davant de tot, a la salut de les persones, que és el més important.

No ens cansarem de dir que nosaltres som molt més que un gimnàs. Som una gran família, una família que com qualsevol altra necessita fer pinya en els moments més difícils i explicar la realitat tal com és perquè tots entengueu la situació real que està vivint el Club ara mateix.

Així que, en aquest número de la Junta Informa, començarem parlant de la situació econòmica del club, ja que, si el primer estat d’alarma va ser dur i complicat, aquest nou tancament ha repercutit molt negativament en la recuperació que el club estava portant a terme, i ens deixa en una situació delicada en la qual us necessitem a vosaltres, els socis i sòcies, més que mai.

 

1. SITUACIÓ ECONÒMICA

 

Posem en coneixement dels nostres associats la important pèrdua de socis que el Club ha patit des del primer tancament al maig. En aquelles dates el club comptava amb 10.200 socis i actualment el número total no supera els 7.300. Aquesta pèrdua suposa un gran cop econòmic pel Club i malauradament ens ha posat en una situació molt delicada pel que fa a recursos pel manteniment del Club Esportiu Mediterrani. Tant és així que estem obligats a estudiar diferents vies de reformulació de costos fixes i variables i a negociar preus i contractes amb els nostres proveïdors.

En relació amb les quotes, recordem que a més del mes de Maig, també es van compensar les quotes de Juny, es van retornar les quotes de serveis i es va ampliar l’opció de la baixa temporal per ERTO.

2· ESDEVENIMENTS i ACCIONS RELLEVANTS RELACIONATS AMB LA COVID (entre Maig i Octubre)

03/06/2020 – WEBINAR INFORMATIU realitzat pel President Àlex Almeda. En aquest webinar es va informar del procediment d’obertura, protocols i mesures per a entrar i sortir del club, per a l’ús d’instal·lacions, etc.

20/7/20 – TANCAMENT PARCIAL de les nostres instal·lacions el 20 de juliol. Continuació dels casals d’estiu i les piscines exteriors. Només disponibles les piscines i algunes activitats dirigides.

23/7/20 – El Club, participa en la campanya de l’Esport és salut, pel no tancament de les instal·lacions esportives. Els clubs de natació fem #esportsegur: No a la suspensió de l’activitat esportiva. L’esport és part de la solució. Som un servei essencial.

29/7/20 – El TSJC desestima el punt 7 de la resolució SLT/1746/2020. És per aquest motiu que, a partir del 30 de juliol, el CE Mediterrani va tornar a obrir les portes, mantenint en tot moment les mesures higièniques i els protocols de distanciament.

19/9/20 – Torna l’activitat esportiva dels nostres equips.

29/9/20 – El Club, rep a la Festa de l’Esport de Sants-Montjuïc, la Menció Qualitatcom a reconeixement a la perseverança dels Clubs durant el confinament de la pandèmia de la Covid-19.

Una vegada s’obre la instal·lació després del confinament, posem a disposició del soci l’aplicació mòbil “Trainingym” per tal d’agilitzar les reserves d’espais, adaptades a la nova normativa, i la comunicació amb el soci.

 

Fora del context purament de la Covid-19, al setembre vam posar en marxar una nova activitat de tornejos online d’”eSports” per promoure l’activitat de grups de joves del CE Mediterrani.

3. ASSEMBLEA DE SOCIS COMPROMISSARIS

El passat 30 d’Octubre es va celebrar de forma telemàtica l’Assemblea de Socis Compromissaris anual. Aquesta assemblea se celebra normalment al mes d’Abril, però per limitacions de la pandèmia, no es va poder celebrar fins que el Consell Català de l’Esport donés la seva autorització per realitzar-la de forma telemàtica. L’objectiu de l’Assemblea és aprovar el tancament de l’any anterior i aprovar els pressupostos de l’any actual.

Dintre de l’ordre del dia d’aquest any, va haver-hi 2 punts destacats com les actuacions del club davant la Covid-19 i la reforma de la instal·lació de Regente Mendieta.

4· INSTAL·LACIONS

Josep Vallès (c./Begur)

Durant el confinament es van dur a terme una sèrie de millores en diferents espais de la Instal·lació:

Es va aprofitar per netejar i desinfectar tots els espais i a la implantació de la senyalització seguint la normativa vigent de prevenció de la Covid-19.
A l’entrada es va instal·lar una pantalla informativa.
Les piscines i zona wellness Aquacem, es van buidar per a poder-les netejar.
A la piscina exterior  es va aprofitar per posar un nou “liner” (vorada) al voltant de tot el vas
Després de molts anys, es va instal·lar un nou sistema de col·locació de mantes tèrmiques, per aconseguir el manteniment de temperatura de piscina i alhora facilitar el fet de posar i treure als treballadors del club.
A la piscina de 25 m es va fer un reforç de la vorada i es va afegir un nou espai esportiu funcional.
Pel que fa a maquinària, es van instal·lar noves calderes i es van posar noves canonades.

 

A la zona de fitness, per donar més espai a causa de la pandèmia, es va ampliar aquesta sala traient l’antic tatami i es van pintar totes les parets. 
 

Obres  Regente Mendieta (c./Regente Mendieta)

A la recentment celebrada Assemblea de socis compromissaris, el director executiu de l’obra de Regente Mendieta, el Loren Carreras, va explicar el procés que s’ha seguit des de l’inici del projecte fins a la situació actual. Un procés molt complex pel fet que es van trobar una instal·lació molt més deteriorada del que s’esperaven, en un moment de Covid-19, on tots els industrials estaven patint les  seves pròpies conseqüències de la pandèmia.

En Loren Carreras exposava així el resum de l’obra:

“Teníem un plantejament inicial que era una operació de cirurgia estètica i el que s’ha acabat fent, perquè el pacient ho necessitava, és una operació a cor obert, on hem canviat el cor. Hem canviat els pulmons, perquè ventili l’edifici, li hem reforçat els ossos, li hem posat un cervell, perquè tota la maquinària s’ha de controlar i fins ara la regulació era manual, i s’han canviat totes les venes, tota la instal·lació elèctrica és nova.”

Loren Carreras, Enginyer Industrial. Cap de projecte, Coordinador de l’equip tècnic i Director Executiu de les obres de Regente Mendieta.

A continuació, llistem les accions principals:

Instal·lació de clima per poder tenir un benestar en tots els espais del Club.
Canvi de les calderes antigues per unes de noves per garantir l’escalfor de l’aigua de la piscina i de les dutxes.
Canvi de tota la instal·lació de clima de la piscina per afavorir la renovació de l’aire del recinte i garantir els paràmetres marcats pels organismes oficials.
Canvi de tots els quadres elèctrics i cablejats de la instal·lació.
Canvi dels acumuladors d’aigua calenta sanitària per uns de nous, que garanteixen l’escalfor de l’aigua per a tots els espais del Club.
Canvi de tots els sistemes de circulació de la sala de màquines.
Canvi i reforçament del sostre de la piscina, a causa de la greu deficiència de l’estructura i a la situació límit en la qual es trobava.
Impermeabilització de tota de la coberta del pati exterior, per a solucionar el problema que hi havia de les filtracions al sostre.
Instal·lació de tot un sistema domòtic per poder optimitzar el treball i tenir un control en tot moment (a qualsevol hora i des de qualsevol punt) del que passa al Club.
Renovació i ampliació de la sala d’activitats dirigides per a poder oferir més servei als usuaris.
Creació d’un nou espai, una nova sala de BiciCEM.
Ampliació de la sala de fitness, de musculació i de cardiovascular en una nova ubicació.
Renovació de la imatge de la piscina introduint imatges corporatives del Club.
Renovació dels vestidors per socis equipats amb dutxes individuals.
Instal·lació de l’ascensor tan demanat pel soci per millorar l’accessibilitat dels usuaris.
Millora de les zones comunes: nova entrada de la instal·lació, nova imatge, noves ubicacions de les màquines expenedores, nous enrajolats i la instal·lació d’un terra nou.
 
Regente Mendieta és part del nostre compromís amb vosaltres, volem obrir quan estigui llest i volem gaudir-lo amb vosaltres, però per mantenir les portes obertes de les nostres instal·lacions necessitem la vostra ajuda, la vostra paciència i per
damunt de tot, la vostra confiança. Per aquest motiu des de la Junta Directiva, fem una crida a tots aquells socis que us estimeu al club i que la vostra situació econòmica us ho permet, perquè continueu amb nosaltres.
 
Treballem, lluitem, continuem junts per viure el 90 aniversari del Club que farem el 2021.
 
Aquest és el nostre club i junts ho farem possible.
Ara més que mai, us necessitem!
 
Salutacions cordials,
La Junta Directiva del CEM
 
 
 
 

| SPONSOR - PARTNER - MECENATGE OFICIAL