Club Esportiu Mediterrani

Entrevista a Gustavo Marcos, Director Esportiu

A punt de començar els entrenaments, el Director Esportiu del Club Esportiu Mediterrani, Gustavo Marcos, analitza la Temporada 2020-2021: objectius, incorporacions, ajustos, novetats. 

Com es presenta la temporada que ve?

Aquesta temporada tindrà aquell punt d’incertesa degut a la situació que estem vivint.  La majoria dels nostres esportistes absoluts han estat a l’alçada de les circumstàncies i han fet un gran esforç per a mantenir el seu estat físic.

Com ha afectat la pandèmia als pressupostos esportius de l’entitat?

Hem volgut ser prudents i s’han hagut d’ajustar a un escenari una mica més pessimista. Com ja sabeu dels pressupostos esportius, sempre hi ha una part que no pots controlar de la competició.

Quines altes hi haurà a l’equip masculí de waterpolo? I respecte a les baixes i renovacions?

En general, es manté el bloc.

A l’equip masculí, marxen el Ben Stevenson i l’Ivan Gallego i venen dos jugadors que cobreixen les seves posicions, però amb diferent perfil específic.

Com a boia ve el Lachlan Edwards, boia de la Selecció Australiana, que esperem ens doni una petita millora en aquesta posició.

En el lloc del Ben Stevenson vindrà l’Alvaro Garcia, del Real Canoe NC, un jugador que ve amb moltes ganes i que vol fer el ja històric salt dels jugadors de Madrid al Waterpolo barceloní.

A més, es vol donar més participació als jugadors juvenils del Club dintre l’equip Absolut.

L’equip femení de Waterpolo ha quedat segon a la Lliga de Divisió d’Honor i torna a Europa la temporada vinent. Quines incorporacions, baixes i renovacions hi ha de cara a la temporada vinent?

Com passa en el masculí, la idea ha sigut mantenir el bloc principal, amb les incorporacions d’algunes jugadores, amb la intenció de millorar el rendiment en posicions especifiques.

Les incorporacions són la ja contrastada Paula Crespí, que torna al Club, la boia de la Selecció Holandesa, Iris Wolves, i la jove Ana Marcos, integrant de l’equip que va quedar campió d’Europa juvenil.

Hem aconseguit mantenir a jugadores internacionals com la Clara Espar, la Roser Tarragó i l’Helena Dalmases, malgrat alguns intents lògics d’altres Clubs per poder-les fitxar.

Quines novetats hi ha en l’equip de natació?

Com passa en el Waterpolo, l’objectiu ha sigut mantenir el bloc de nedadors i nedadores que han tingut la motivació durant aquesta temporada tan complicada. Sabem que aquestes aturades tan llargues són difícils de gestionar, però crec que ens hem en sortit prou bé.

El més significatiu ha sigut poder mantenir a nedadors com l’Alberto Lozano, el Joan Ballester, l’Alejandro Calderon, el Ferran Julià, l’Esther Morillo o la Txell Domenech. La principal incorporació és la jove Aneu Ferrer, una nedadora amb projecció, que esperem pugui donar una petita empenta a l’equip femení.

Quins són els objectius que es plantegen els equips esportius del Club Esportiu Mediterrani de cara a la següent temporada?

Com a Club, hi ha uns objectius molt clars. En Waterpolo és estar a competicions Europees cada temporada.

En Natació, està clar que l’objectiu principal és aconseguir que el grup estigui el més a dalt possible, i, paral·lelament, que els nedadors puguin assolir els seus objectius individuals gràcies a les dinàmiques de treball.

A nivell de categories inferiors, estem treballant en un projecte integral de formació de l’esportista, on s’insistirà en el treball de seguiment dels esportistes i se’ls donarà totes les eines que estem en disposició de donar, a nivell esportiu, acadèmic i psicològic.

Aquest és un dels projectes més ambiciosos de Club. Es vol donar un servei 360º a l’esportista, necessitem que es sentin protegits en tots els àmbits. Hem habilitat una zona d’estudi i descans per a facilitar la conciliació acadèmica i esportiva. També estem treballant en la implantació d’un sistema de seguiment dels entrenaments i les competicions més interactiu entre el Club, els esportistes i les famílies, amb assessorament de professionals de diferents àrees.