Club Esportiu Mediterrani

Entrevista a Clara Espar, Sòcia d’Honor del Club Esportiu Mediterrani

 

Durant la passada Assemblea General Ordinària de socis i sòcies, compromissaris i compromissàries, la Junta Directiva va fer una proposta de nomenar Sòcia d’Honor del Club a la waterpolista Clara Espar, pels anys que portava de sòcia i per reconèixer la seva trajectòria i carrera esportiva, marcada pels seus èxits i professionalitat en l’esport i en el món del waterpolo.

  • En els Estatuts del Club, s’especifica que són sòcies o socis d’honor, aquelles o aquells socis/es que pels seus mèrits s’hagin fet dignes d’aquesta distinció i que, a proposta de la Junta Directiva, siguin nomenats/des com a tals per l’Assemblea general de socis i sòcies.

ENTREVISTA CLARA ESPAR

• Com reps aquesta distinció?

Em fa molta il·lusió rebre aquesta distinció de part del meu club de tota la vida. Per mi és un honor i em sento molt orgullosa de formar part d’aquest club i rebre una distinció com aquesta.
Qui m’ho havia de dir quan vaig començar a aprendre a nedar aquí als cursets de natació del club.

• Quins moments destacaries de la teva carrera esportiva, selecció, club…,?

Són molts moments els que destacaria. Quant a èxits esportius amb la selecció, els últims anys han estat esplèndids. Destacaria la meva participació en els jocs de Rio 2016, el Mundial de Gwanju de 2019 on vam aconseguir la medalla de plata i la classificació als Jocs Olímpics de Tòquio, la medalla d’or al campionat d’Europa de 2020 i la medalla de plata als Jocs Olímpics de Tòquio.
Mirant a la meva carrera esportiva amb el club, també són molts moments els que destacaria; des dels meus anys a les categories del club, on vaig aprendre moltíssim de tots els entrenadors que vaig tenir, que cadascú d’ells ha aportat alguna cosa a la jugadora i a la persona que sóc avui, les meves primeres temporades a divisió d’honor fins a les últimes temporades, sent ja una jugadora més veterana, on tinc l’oportunitat de gaudir de l’esport que tant m’agrada amb un grup de persones esplèndides.

• Quin sentiment et desperta quan sents el nom Club Esportiu Mediterrani?

Per mi el Medi és la meva segona casa. Sóc molt feliç aquí i sempre ho he sigut. Tinc molts bons records de quan era més petita i continuo vivint bons moments sobretot amb les meves companyes, que més que companyes les considero amigues. És una sort poder fer el que t’agrada amb les teves amigues.

• Que destacaries del club en tots els anys que portes, t’agrada l’evolució que ha fet el Club en els últims anys?

Crec que el club ha fet una gran evolució quant a professionalitzar l’esport i el waterpolo femení i està fent un gran esforç per evolucionar i millorar cada any. El Medi sempre ha fet molt bona feina i ha format a grans jugadores, i ara està treballant per mantenir aquest talent a casa i perquè aquestes jugadores continuïn amb la seva trajectòria al club, competint al màxim nivell a la competició estatal i la competició europea.

• Tu que et vas formar al Club, quins són els valors que t’han transmès?

Sobretot de no abaixar mai els braços. Crec que és una cosa especial que té el medi, que s’aprèn aquí i és el millor que tenim. Els del Medi sempre lluitem fins al final, sense por i sense abaixar els braços.
Durant la meva trajectòria al club també he après altres valors com el compromís amb el grup i amb mi mateixa, la disciplina, a ser humil i generosa i a esforçar-me cada dia per aprendre i millorar.

• Com a referent de molts nois i noies que comencen, quins consells els hi podries donar?

Sobretot que treballin i lluitin per als seus somnis. No sempre és fàcil, però amb constància i dedicació les coses sempre acaben sortint. També un altre consell que crec que és molt important per a tots els nois que comencen, però també per als que ja porten anys en l’esport i és que gaudeixin de l’esport i del dia a dia, és important que s’ho passin bé entrenant i competint.

• A partir d’ara, quins projectes de futur tens?

De moment continuaré entrenant i competint al Club.
També estic acabant un postgrau, i a curt termini no tinc altres projectes de futur més per a continuar gaudint del meu esport amb la meva gent al meu club.

• Voldries dir-nos alguna cosa més?

M’agradaria tornar a agrair aquest reconeixement al Club, a la Junta Directiva, sobretot a l’Àlex i al Dume pel seu suport incondicional sempre, a tots els membres de l’Assemblea General de sòcies i socis, a la Marian, també per la confiança que té en mi i el suport que em dona i per suposat a totes les meves companyes d’equip.

Visca el Medi!